Бившият български национал Мартин Петров беше специален гост на швейцарския Сервет за мача от Лига Европа срещу Рома (1:1). Тимът от Женева е първият чуждестранен клуб в кариерата на врачанина. Той играе за Сервет в периода 1998-2001 г. и печели шампионската титла (1999 г.) и Купата на Швейцария (2001 г.).

Преди началото на двубоя срещу „вълците“ 44-годишният Петров получи специална фланелка с №25. Другият почетен гост беше бившият треньор на Сервет Ален Гайгер.

Феновете на швейцарския тим си изправиха на крака и започнаха да скандират името на българина, когато той получи възпоменателния екип. Мартин Петров пък демонстрира уважението си към агитката, след като отиде пред нея и се поклони.

„Винаги съм следял резултатите на Сервет. Това беше първият ми клуб след като напуснах България, така че емоциите са неподправени, когато съм тук. Болеше ме да видя неуспехите, които клубът преживя през 2005-а година. Но е страхотно да видя, че днес отборът отново е на върха. Отдавна имах намерение да се върна в Женева. Първо, да посетя стадион "Стад дьо Женев", който не съществуваше по мое време. И да намеря моя приятел Лионел Пицинат (в момента директор в клуба), с когото винаги съм поддържал връзка. Може един да се върна в Сервет, за да работя с Лионел. Кой зна?“, коментира Петров пред изданието tdg.ch.