ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Мартин Петров е изправен пред важна дилема, свързана с футболното му бъдеще. Крилото от Враца се чуди дали да сложи край на кариерата си. 34-годишният бивш национал изкара труден полусезон в Еспаньол, където не винаги получаваше шанс за изява, а ситуацията се усложнява и от хронична контузия в гърба. При положение че каталунският клуб реши да не продължава договора на врачанина, не е изключено той да каже "Сбогом” на професионалния футбол.

Българският ветеран все пак ще води разговори с президента на „синьо-белите” Жоан Койет Диви, преди да вземе решение какво да прави през лятото и след това. Вероятно до края на тази седмица ще има яснота по въпроса, а според в. "Мундо Депортиво" шансовете българинът да остане в Еспаньол са 50:50. Няколко дни по-рано същото издание постави под въпрос кариерата на крилото заради проблемите с кръста, заради които по думите на наставника Хавиер Агире той изпитва "постоянен физически дискомфорт”.

"Нищо не мога да ви кажа за момента, трябва да говоря с футболиста”, обяви неопределено треньорът, което е ясна индикация, че бъдещето на Мартин не е сигурно. Новината от днес за евентуален трансфер при каталунците на Валери Божинов обаче е доста изненадваща. Любопитно е, че двамата с Марто играха заедно в Манчестър Сити през 2007 г. Ако сега и двамата останат в Барселона то те ще се съберат в един отбор за втори път след престоя им при "гражданите".

Засега няма индикация, че от клуба ще предложат нов договор на врачанина. При такава ситуацията Марто трябва да си търси нов клуб като свободен агент, а предвид напредналата му за футбола възраст за врачанина става все по-трудно да си намери отбор на високо равнище. От друга страна, не е ясно доколко един от най-добрите български играчи от началото на този век е склонен да довърши кариерата си в нискоразряден тим от долните дивизии или в по-слабо чуждо първенство.