Мартин Петров подписа договор с английския елитен клуб Болтън. Нападателят напусна Манчестър Сити като свободен агент, а към него интерес проявяваха няколко отбора. Най-напористи бяха Астън Вила, Уест Хям и Болтън. В крайна сметка българският национал избра да играе за Уондърърс, чийто мениджър Оуен Койл ще разчита изключително много на него.
Новината за финализирания трансфер на Марто в Болтън бе публикувана в сайта на английския клуб. Договорът е за 2 години.
Преди няколко дни 31-годишният Мартин Петров премина успешно медицински прегледи в Болтън. Според информации, идващи от Острова, седмичната заплата на врачанина ще бъде 35 000 паунда.
Това е седмият отбор в кариерата на Марто след Ботев (Враца), ЦСКА, Сервет, Волфсбург, Атлетико (Мадрид) и Манчестър Сити.
Той премина в Сити през лятото на 2007 година срещу 4,7 милиона паунда. Заради серия от контузии Мартин не успя да се наложи в състава на "гражданите". В повечето случаи, когато беше титуляр, Петров се представяше на висота. Въпреки това острието отпадна от сметките на италианския мениджър на Ман Сити Роберто Манчини.