Мартин Петров вече е в Барселона и до часове се очаква да премине медицински прегледи на базата на Еспаньол.

33-годишното крило получи разрешение от Болтън да премине в испанския тим. Договорът му с клуба от Чемпиъншип е разтрогнат по взаимно съгласие.

"Ел Мундо Депортиво" твърди, че остава единствено Марто и мениджърът му Лъчезар Танев да доуточнят дребни детайли около договорa на играча с каталунския клуб. Очаква се контрактът на Мартин Петров с Еспаньол да бъде до края на настоящия сезон с опция за удължаването му с още 1 година.

Ако всичко с прегледите на българина премине нормално, официалното му представяне като футболист на Еспаньол ще бъде в понеделник.

Както вече стана ясно, лично старши треньорът на каталунците Хавиер Агире е настоял за трансфера на опитния български футболист. Мексиканският специалист отлично познава Марто от съвместния им престой в Атлетико (Мадрид). Българинът игра за "дюшекчиите" от 2005 до 2007 година, преди да подпише с английския Манчестър Сити. В кариерата си до момента зад граница бившият футболист на "Ботев" (Враца) и ЦСКА е играл още в Сервет (Женева) и Волфсбург.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН