Българският национал Мартин Петров даде интервю пред клубното списание на Манчестър Сити, а малка извадка от него бе публикувана и на официалния сайт на “гражданите”.

Според Петров “небесносините” ще са сред водещите отбори във Висшата лига през новия сезон, а за това допринасят и инвестициите на собственика на тима Шейх Мансур във всички сфери на клуба.
 
“Отборът иска успехи и инвестираните пари ще ни помогнат да станем по-добри и да се равняваме с Арсенал и Челси, твърди Мартин Петров. – Преди Абрамович да налее пари в Челси, те не бяха по-добри от нас в момента и знаем, че ако добре използваме финансите на собственика можем да се борим за купи и титли в бъдеще.”
 
Българинът, който прекара лятото в подготовка да бъде част от плановете на мениджъра, смяна, че слабите игри на “гражданите” вече са в миналото. Петров е готов да се отплати на феновете на тима, които изчакаха неговото продължително възстановяване.
 
“Искам да благодаря на феновете, че са зад мен през цялото време откакто съм в клуба, дори когато бях контузен. Те трябва да продължават да вярват на тима, тъй като се нуждаем от време. През миналия сезон бяхме невероятни у дома и слаби като гости. Според мен до една-две години можем да сме сред първите във Висшата лига”, заявява българският национал./БЛИЦ