Българинът Мартин Петров се представи силно за класирането на Еспаньол на финал за Купата на Каталуня. Това стана факт, след като “папагалите” победиха с 3:0 третодивизионния Ягостера.
 
И трите попадения в мача паднаха през първото полувреме. Серхио Гарсия откри в 9-ата минута, а Кристиан Алфонсо удвои в 23-ата. Той беше точен при добавката на удар на Мартин Петров, който беше отразен от вратаря Вилфрид.
 
В 31-ата минута ситуацията се повтори. Вилфрид отрази изстрел на Петров, а Алфонсо вкара при добавката. В 67-ата минута българинът беше заменен от Вакасо.
 
Купата на Каталуня е елиминационен турнир, организиран от Футболната федерация на Каталуня. Сега се провежда 24-ото издание на надпреварата.
 
На финала Еспаньол ще играе срещу Барселона, който в другия полуфинал победи Химнастик с 1:0 след гол на централния защитник Давид Ломбан.
 
Барселона и Еспаньол до момента са печелили по шест пъти Купата на Каталуня. Двата тима играха финал на турнира през 2011 г., който беше спечелен от “папагалите” с 3:0.