Крилото на националния ни отбор и Болтън Мартин Петров коментира положението си в английския тим. Както е известно, бързоногият полузащитник все по-рядко получава шанс за изява и е много вероятно да напусне Болтън през зимата. БЛИЦ вече писа, че интерес към него има от Фулъм и Съндърланд. Петров се отчете с асистенция при победата над Блекбърн с 2:1 преди два дни.

“Тренирам максимално старателно и искам да играя. Крайното решение обаче не е мое, а на мениджъра. Ясно е, че не ми е приятно да съм резерва. Ето, срещу Блекбърн играх силно, но ако съм слаб в следващия мач, пак ще седна на пейката. Така е в чужбина. Вече съм свикнал, когато отборът не върви, все аз да съм виновен", сподели Петров пред Нова Телевизия.

Крилото поздрави Димитър Бербатов за красивия му гол срещу Фулъм, като пожела на добрия си приятел да продължи в същия дух и да си върне титулярното място в Манчестър Юнайтед. "Радвам се за Митко. Той отново доказа, че дори и да получава малко игрово време, знае как да го използва. Дано с този гол е затворил устите на критиците си".

Петров заяви още, че сегашният състав на Манчестър Сити е много по-различен от този преди две години, част от който беше и българинът. Според него е напълно възможно "гражданите" да завършат сезона като шампиони./БЛИЦ