Националният селекционер на Аржентина Херардо Мартино разкри част от тактическия си замисъл за предстоящата среща с Бразилия. "Гаучосите" приемат "селесао" тази вечер в 02:00 часа след полунощ в световна квалификация от зона Южна Америка.

Тата, както е по-известен специалистът, е на мнение, че нападателите на отбора трабва да се загърбят с повече дефанзивни функции, за да облекчат работата на защитниците.

"Нападението е длъжно да ни осигури по-малко главоболия в защита. Именно така ще можем да спрем бързите пробиви на бразилците, които със сигурност ще ни чакат в тяхната половина. Отсъствието на Лео Меси винаги е свързвано директно с резултата от мача, но не мисля, че сме зависими от него", каза аржентинският селекционер.

Относно Неймар, който дебютира за Барселона именно под ръководството на Мартино, треньорът добави: "Всеки се нуждае от време за адаптация. Той беше много добър дори и тогава, но вече е на едно ниво с двамата футболисти, които слагаме над всички останали (б.пр.- Меси и Кристиано Роналдо".

След изиграването на първите два мача от зона Южна Америка Аржентина се намира на 7-мо място във временното класиране с актив от 1 точка, докато Бразилия е на 5-та позиция с 3 пункта.