Манчестър Сити постигна нова победа под ръководството на Роберто Манчини. "Гражданите" разбиха на своя "Ийстлендс" с 4:1 Блекбърн в последен мач от 21-ия кръг на Висшата английска лига.

Българският национал Мартин Петров отново бе титуляр и остана на терена до 87-ата минута, когато бе заменен от Дедрик Боята. Хеттрик за Сити реализира аржентинският нападател Карлос Тевес (7, 49, 90). Защитникът Майка Ричардс също се разписа за "гражданите" в 39-ата минута, а почетното попадение за гостите отбеляза норвежкият атакуващ халф Мортен Гамст Педерсен в 71-ата минута.

В 7-ата минута Мартин Петров центрира от ъглов удар, вратарят Пол Робинсън не се намеси добре, отбраната на Блекбърн също действа лошо и топката попадна в Бенжани, който се опита да отправи изстрел, но намери аржентинския нападател Карлос Тевес, който се оказа най-съобразителен в мелето и с поредния си гол за Сити през този сезон откри резултата.

В 29-ата минута българинът се опита да изненада Пол Робинсън, като стреля директно от фаул, въпреки че по-скоро се очакваше крилото да центрира. Топката обаче мина над вратата.

В 39-ата минута “гражданите” поведоха с 2:0. Това стана след чудесен пробив на Майка Ричардс, който подаде на Бенжани, нападателят стреля, топката се отби в гредата, но се върна при Ричардс и бранителят без проблеми я насочи в мрежата.

В 49-ата минута Тевес получи прекрасен пас отдясно от Бенжани и с топовен изстрел не остави шансове на Робинсън - 3:0 за Сити.

Блекбърн все пак стигна до почетно попадение. Това стана в 71-ата минута, когато Мортен Гамст Педерсен с прецизен удар с левия крак матира Гивън.

Влезлият като резерва на мястото на Белами бразилец Робиньо пропусна отличен шанс да запише името си сред голмайсторите, но четвърто попадение все пак падна във вратата на Блекбърн. То бе дело на Тевес, който оформи своя хеттрик с прекрасен гол в първата минута на добавеното от рефера Крис Фой време. Тевес бе намерен от Робиньо и с красив, техничен удар "препарира" Робинсън.

Благодарение на успеха Манчестър Сити се изкачи на четвърто място в класирането с 38 точки - 7 по-малко от лидера Челси. Блекбърн е 13-и с 21 точки./БЛИЦ