Мартин Петров изнесе силни 90 минути за Манчестър Сити при победата с 4:2 като гост на Скънторп от турнира ФА Къп. Мениджърът на "гражданите" Роберто Манчини гласува доверие на Марто за визитата на тима от Чемпиъншип и със сигурност е останал доволен от изявите на българина, отчетел се с гол и две асистенции.

Така Сити продължават на 1/8-финалите, като по-късно тази вечер Марто и компания ще научат името на съперника си.

Още в 3-ата минута Мартин Петров даде преднина на "гражданите". Българинът получи топката от Робиньо, нахлу отляво и от малък ъгъл я прати неспасяемо в мрежата на домакините. За бързоногото ляво крило от Враца това бе петото попадение за Сити през този сезон във всички надпревари.

В 16-ата минута играчите на закъсалия в Чемпиъншип тим бяха близо до изрявняване, но удар с глава на ирландеца Клиф Бярн срещна напречната греда на вратата, пазена от Стюърд Тейлър.

В 29-ата минута Пол Хейс вкара гол от засада за Скънторп, който бе зачетен, въпреки протестите от щаба на "гражданите" - 1:1. Малко преди почивката Марто и компания отново дръпнаха в резултата. Точен в 44-ата минута бе Недум Онуоха.

В 57-ата минута Силвиньо се разписа за 3:1 за Манчестър Сити, като за попадението му подаде Мартин Петров. В 69-ата минута съотборникът на Марто Дедрик Боята си отбеляза автогол, връщайки интригата в двубоя, след като "гражданите" вече имаха преднина само от един гол - 3:2 срещу Скънторп.

Девет минути преди края на мача силен изстрел на Петров бе избит в корнер от вратаря на домакините Мърфи. В 85-ата Робиньо направи 4:2 за Сити и на практика Марто и компания се класираха напред за ФА Къп. За попадението на бразилеца асистира именно българина, получил топката от Силвиньо и поднесъл я на Робиньо. /БЛИЦ

Скънторп - Манчестър Сити 2:4
0:1 Мартин Петров (3), 1:1 Пол Хейс (29), 1:2 Недум Онуоха (45), 1:3 Силвиньо (57), 2:3 Дедрик Боята (69), 2:4 Робиньо (85)

Съставът на Манчестър Сити: 12.Стюърт Тейлър, 4.Недум Онуоха, 44.Дедрик Боята, 33.Винсент Компани, 16.Силвиньо, 48.Абдисалам Ибрахим, 34.Найджъл де Йонг (46-45.Крег Кънингам), 7.Стивън Айрлънд (66-5.Пабло Сабалета), 17.Мартин Петров, 10.Робиньо (85-39.Крейг Белами), 27.Бенжани Мварувари