Българският национал Мартин Петров и съотборниците му от Болтън бяха само на няколко минути от сензационно отпадане от турнира за ФА Къп. Елитният тим обаче се добра до крайното 2:2 при гостуването на четвъртодивизионния Макълсфийлд (заемащ 14-о място във Втора Лига) и предстои преиграване на "Рийбок стейдиъм".

Скромният състав на домакините водеше в резултата с 2:1, но допусна изравняване. Мартин Петров игра цял мач за Болтън, като асистира на Дейвид Уитър, който се разписа за крайното 2:2 в 77-ата минута. Три минути преди изтичането на редовното време Марто пропусна да донесе победата на Болтън, изпращайки топката в напречната греда.

Гостуването на "Мос Роуз" започна отлично за Марто и съотборниците му. Още в 7-ата минута Болтън поведе чрез гол на Иван Класнич. 31-годишният хърватин отблизо довкара една избита от вратаря на Макълсфийлд топка след удар на Пратли. Домакините реагираха като уцилени и се хвърлиха в атака. Трудът им беше възнаграден и изравнителното попадение не закъсня. В 16-ата минута Колин Дениъл се разписа за 1:1 с удар по земята след подаване на Матю Хамшол.

В 28-ата Джо Райли беше близо до гол във вратата на домакините, но топката срещна напречната греда. До почивката не се случи нищо запомнящо се, а през втората част футболистите на елитния тим и феновете им бяха шокирани в 68-ата минута. Тогава Арно Менди вкара страхотен гол, хвърляйки в екстаз трибуните на "Мос Роуз". 21-годишният тъмнокож французин си пое топката пред наказателното поле на Болтън, след което се обърна и от въздуха изпрати силен изстрел, който беше неспасяем за Адам Богдан - 2:1.

В 77-ата минута Дейвид Уитър изравни, засичайки с глава центриране на Мартин Петров от пряк свободен удар.

В 87-ата българинът беше близо до възможността да донесе победата на тима си, но ударът му от пряк свободен удар срещна напречната греда. Малко преди края и Иван Класнич се отчете със сериозен пропуск и така равенството 2:2 между четвъртодивизионния тим и селекцията на Оуен Койл се запази до последния съдийски сигнал, което отрежда преиграване на "Рийбок стейдиъм".

Любопитното е, че през август двата отбора се срещнаха и за Карлинг Къп. Тогава Болтън надделя с 2:1, като победното попадение за селекцията на Оуен Койл вкара Мартин Петров.