Българският национал Мартин Петров даде интервю за "Болтън Ивнинг Нюз", в което говори за целите на настоящия си тим Болтън, контузиите и студеното време, което скова Англия в последната седмица и доведе до отлагането на редица мачове. Марто и съотборниците му изненадват с представянето си от началото на сезона във Висшата лига и заемат 7-ото място. Петров вярва, че Болтън има сили за класиране в евротурнирите.

"Трябва да сме концентрирани, защото все още нищо не свършило. Предстоят ни 20 мача, но ако продължаваме да се представяне по този начин всичко ще бъде наред. Все още е много рано да говорим за Европа, но никой не очакваше да бъдем на седмо място по Коледа. Трябва да сме концентрирани за всеки мач. Мислим само за следващия двубой срещу Уест Бромич, а не за Челси или Ливърпул", сподели Петров.

"Когато работим по този начин - мач за мач, тогава ще се справяме добре. В нашия отбор няма големи имена като в другите отбори, които харчат толкова много пари. Ние имаме отбор, като семейство сме", продължи Марто.

"В България съм играл при температури от минус 20 градуса и един метър сняг. Никой не е доволен от студеното и снеговито време, но не можем да направим нищо. Винаги загрявам добре преди мач, защото иначе може да имам сериозни проблеми. Това е много важно за мен, особено с проблемите, които имам с колената си. Преди всеки мач правя упражнения в продължение на 40 минути. Други футболисти пък имат проблеми с гръб и глезени, това са нормални неща. Все пак ние сме професионалисти. Ако искаш да си здрав и да играеш по 40-50 мача на сезон, трябва да правиш нещата, както трябва. Познавам тялото си и знам, че не съм млад като някои мои съотборници. Трябва да бъда професионалист, ако искам да играя повече в моята кариера", завърши Мартин Петров. /БЛИЦ