Аржентинският национал Хавиер Масчерано няма намерение да напуска Барселона в посока италианската Серия “А”, каквито слухове се появиха в испанската преса през последните седмици.

Личният агент на халфа Хорасио Зандонади увери, че клиентът му няма никакъв интерес от преминаване в тимовете на Ювентус, Милан и Рома, които проявяват интерес към играча. Слуховете за подобен трансфер се появяват, след като Масчерано не можа да си извоюва титулярно място в Барселона още в първия сезон след идването от Ливърпул. Каталунците платиха миналото лято 18 милиона паунда на “мърсисайдци” за 26-годишният аржентинец.

"Масчерано няма да напуска Барселона и нямам нищо за споделяне по повод на неговото преминаване в италиански тим", сподели Хорасио Зандонади пред италианското радио "Mana Mana".

"Масчерано играе за Барселона, най-добрият отбор в света. Какво повече може да иска Хавиер? Той дори не би обмислил евентуални оферти от страна на Ювентус или Милан. Що се касае до Рома, защо те биха платили на Хавиер повече от Барса. Моят клиент няма да ходи никъде", допълни агентът. /БЛИЦ