Феновете на Олимпик (Марсилия) и Анже си спретнаха масово сбиване на стадиона, на който се игра срещата от френската Лига 1 между двата тима, съобщава „RMC Sport“.

Мелето е станало след края на мача, завършил при нулево равенство. Според информацията, привържениците на гостите от Марсилия са нахлули на на терена след последния съдийски сигнал и са се сбили с фенове на домакините. В резултат на това са нанесени множество щети на стадиона на Анже.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Директорът на Олимпик (Марсилия) Жак Кардоза обяви, че вината за безредиците е на привържениците на домакините.

„Всичко започна от трибуната с феновете на Анже. Оттам хвърляха факли и бомбички. Нашите фенове обаче не трябваше да постъпват глупаво и да отговорят на провокациите. Въпреки всичко, не искам да обвинявам никого“, заяви Кардоза.

Това не е първи случай от началото на сезона, в който има проблем с фенове на мач на Олимпик (Марсилия). На 22 август фенове на Ница започнаха да хвърлят бутилки на терена. Повод за това беше играчът на марсилци Димитри Пайет, който върна на трибуната бутилка, с която беше замерен. Тогава част от играчите на Олимпик влязоха в схватка с фенове на Ница.