Мачът от 15 кръг норвежката Елитсериен между Розенборг и Лилестроем беше прекратен в неделя, след като феновете протестираха бурно срещу системата ВАР. Те хвърляха факли, топки за тенис и рибни питки на терена на стадион "Леркендал" в Трондхайм.

Протестите започнаха още от началния удар и след двуминутна бомбардировка с рибени питки реферът Рохит Саги спря мача и изпрати играчите в съблекалнята. На трибуните се появи банер с надпис: „Ние няма да се предадем, ВАР ще си отиде“.

Двубоят беше подновен, но протестите се засилиха, а на терена бяха хвърлени тенис топки и димки. Последва ново прекъсване, а по уредбата на стадиона беше прочетено предупреждение, че при нова проява на протеста ще срещата ще бъде прекратена.

След почистването на терена беше направен пореден опит за подновяване на играта, но последва нов залп с топки за тенис от страна на агитките на двата отбора. През това време феновете запяха „Мразим, мразим, мразим, ш**ния ВАР“.

Съдията Раги се видя принуден окончателно да прекрати мача в 30-ата минута при резултат 0:0.

ВАР е обект на сериозно недоволство от феновете в Норвегия. Няколко организация на привържениците в страната твърдят, че времето, което съдиите прекарват във вземане на решения, използвайки системата, проваля мачове.

Системата за видеоповторения е обект на критики и в други първенства. През април шведската федерация взе решение да не прилага ВАР след яростна съпротивата от страна на клубовете.