Порто и Рома завършиха 1:1 в контрола, играна в Португалия. “Джалоросите” поведоха с гол на Джанлука Манчини, а Витиня изравни малко преди края. Въпреки приятелския характер на двубоя, той ще бъде запомнен с грозните сцени, предизвикани от грубо нарушение на Пепе срещу Хенрих Мхитарян. 

Руи Патрисио дебютира на вратата на Рома, а Лоренцо Пелегрини се завърна след контузия. Алесандро Флоренци, Жордан Верету и Браян Кристанте пропуснаха проверката. 

Рома игра по-добре, но Руи Патрисио трябваше да показва класа още в началото след удар на Мехди Тареми. В края на полувремето и Отавио не успя да преодолее стража на “вълците”. 

Малко след почивката Един Джеко изведе Мхитарян, но той стреля в гредата. После Амаду Диавара шутира мощно и вратарят на Порто Диого Коща изби в корнер, а след неговото изпълнение Манчини откри с глава. 

В 64-ата минута Пепе спъна и удари с лакът в лицето Мхитарян, който при падането си опита да го ритне в главата. Играчите на двата тима бързо си спретнаха меле, а Мхитарян едва бе удържан от съотборниците си и Жозе Моуриньо предпочете да го смени. 

Порто изравни в 89-ата минута, когато Витиня размени пасове с Еванилсон и прати топката в мрежата на Рома за крайното 1:1. “Драконите” дори бяха близо до победата, но Тареми пропусна от чиста позиция.