ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Английският гранд Челси ще освободи 13 играчи след пристигането на новия мениджър Маурисио Почетино, а в списъка е и привлечен за 40 милиона паунда играч в лицето на Тиемуе Бакайоко, съобщава „Сън“.

ПЕТЪК 13-ТИЧелси освобождава ТРИНАДЕСЕМ играчи, включително забравен човек за £42 милиона, докато клубът започва да се разчиства преди пристигането на Почетино

Бакайоко пристигна на „Стамфорд Бридж“ от Монако през 2017 година, но не успя да се наложи в състава и периодично бе преотстъпван под наем.

„Списъкът с играчите, които остават в Челси за сезон 2023/24, беше публикуван от Висшата лига, като напускането на Тиемуе Бакайоко е потвърдено. Благодарим на Тиемуе за неговия принос през сезона“, написаха от клуба.

В списъка за освобождаване са Дуйон Стърлинг, който вече подписа в шотландския Рейнджърс, и Нейтън Бакстър. Тийнейджърите Дерик Абу, Принс Адегоке и Силко Томас също могат да си търсят нови отбори.

23-годишният Хуан Кастило е най-възрастният от освободените играчи освен Бакайоко, Бакстър и Стърлинг. Бриан Фиабема, Джо Хай, Хенри Лоурънс, Етън Уади, Джейдън Уарехъм също напуснаха клуба.

Редица други старши звезди, включително Н'Голо Канте , Матео Ковачич и Кай Хавертц също са спрягани за евентуални трансфери.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Междувременно Челси и Интер готвят размяна на шестима играчи. Новият мениджър на „сините“ от Лондон Маурисио Почетино трябва да реши от кои играчите иска да се отърве, но без съмнение ще иска да привлече вратаря на „нереадзурите“ Андре Онана. За да убеди италианския тим да го пусне, най-вероятно ще бъде използван Ромелу Лукаку. Интер иска да привлече белгиеца за постоянно в редиците си след престоя му под наем на "Сан Сиро".

Това може да не са единствените играчи, които си разменят местата. Спортният директор на Интер Пиеро Аусилио е бил в Лондон в сряда, за да обсъди други ходове с отбора от западен Лондон. Италианците се интересуват от връщането на Калиду Кулибали обратно в Италия, само година след като той напусна Наполи, за да се премести във Висшата лига. Английските играчи Рубен Лофтъс-Чийк и Трево Чалоба също се смятат за цели на италианския гранд.

От другата страна е Дензъл Дъмфрис, който е свързван с преминаване в отбора на Почетино, въпреки че английският тим разполага с десните защитници Рийс Джеймс и Мало Густо. Николо Барела също е свързван с трансфер извън Интер, като Нюкасъл също проявява силен интерес към халфа.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!