Бордът на директорите на Расинг (Сантандер) вкупом подаде оставка, единственото изключение е главният акционер Ахсан Али Сиед.
 
“Решението е мотивирано като опит да бъде поставен клубът в ситуация на конфликти и напрежение, което може да навреди на единството”, пише в официалното обръщение на сайта на тима от Примера дивисион.
 
Расинг (Сантандер) в момента е на предпоследно място в испанския елит и има финансови затруднения. През юли клубът обяви фалит и бе поставен под административно управление.
 
Ахсав Али Сиед купи тима от Сантандер през януари, но все още не е изчистил задълженията, които са в размер на 30 милиона евро.
 
Президентът Франсиско Перния също подаде оставка. В началото на седмицата той си навлече гнева на феновете, когато потвърди в радио предаване, че ползва луксозна кола, наета от клуба.
 
Като допълнение на неволите на Расинг (Сантандер), треньорът на тима Ектор Купер е разследван от прокуратурата в Неапол за участие в манипулиране на мачове. Аржентинецът още не е дал показания, но отрече всички обвинения./БЛИЦ