Феновете, футболните ръководители и медиите в Англия реагираха бурно на отложената световна квалификация срещу Полша от Група “H” на зона Европа. Двубоят трябваше да се изиграе снощи във Варшава, но заради наводнен терен бе отложен и насрочен за днес от 18:00 часа българско време.

Привържениците на „трите лъва” са недоволни, че престоят им във Варшава се удължава с една нощ. Освен това те се оплакаха, че на трибуните не им е било ясно съобщено какво се случва и какво да правят, след като стана ясно, че мачът се отлага.

Недоумение предизвиква фактът, че модерният стадион във Варшава разполага с подвижен покрив, който обаче домакините не са затворили навреме въпреки прогнозите за дъжд.

Отлагането разочарова и редица клубове във Висшата лига, тъй като повечето от английските национали ще се завърнат по-късно в родината си и това ще затрудни подготовката им за предстоящия кръг на Острова.

Според информации в някои британски медии от Полската федерация дори са предложили мачът да се изиграе през ноември, но от ФА са настояли двубоят да се състои днес, каквито всъщност са и правилата на ФИФА.