Бившият защитник на Интер Марко Матераци коментира отношенията си с новата звезда в състава на Милан Марио Балотели. Преди години двамата бяха съотборници в състава на “нерадзурите”.

“С Марио сме приятели и фактът, че играе за Милан няма да промени това. На ден си разменяме по 10-15 СМС-а. Той е страхотен човек и без значение в кой клуб е аз винаги ще го ценя. Дали му давам съвети, как да се държи? Не. Той е като едно голямо дете, но истината е, че никога никого не е наранил. Просто се забавлява по свой си начин. Има хора, които излизат на заведение, за да се напия. А Марио просто си живее живота. Той се държи така, сякаш е израснал на улицата, но е добронамерен и страхотен човек”, коментира Матераци.

Той разкри и интересна подробност от съблекалнята на Интер.

”Той идваше на тренировка с червено-черни чорапи на Милан. Аз тайно му ги късах, а след това майка му купуваше нови чорапи, които също късах. Марио се смееше като малко дете, когато намираше калците си с дупки. Но не успях да го пречупя и да го откажа от Милан”, споделя още Матераци.

За бранителя обаче Балотели си остава интерист.

“През 2008 година той беше в основата на титлата на Интер. Неговият хищнически инстинкт към гола носеше трофеи на отбора. А човек, който е донесъл титлата на Интер за мен винаги ще е интерист”, продължи Матераци.

Идната седмица обаче Балотели ще се изправи срещу бившия си клуб.

“Присъствието на Марио в състава на Милан превръща “росонерите” във фаворит. Но пък не бива да отписвате Интер. Моите бивши съотборници имат по девет живота, това е в тяхното ДНК. Очаквам емоционално посрещане за Марио. Стига да не се стига до расистки обиди, всичко ще е наред”, завърши бившият защитник.