Бившият селекционер на България и рекордьор със 150 мача за германския национален тим Лотар Матеус сподели, че Бундестима и домакинът Бразилия са големите фаворити за световната титла това лято. Той смята, че точно тази година е моментът Германия да спечели шампионата на планетата. Германецът очаква силен турнир да направи и Италия, чийто състава на големи състезания винаги се справя перфектно в тактическо отношение.

„Германия премина без проблеми през квалификациите и разполага с много качествени футболисти. Имаме изравнен състав и затова Германия е сред фаворитите”, сподели Матеус пред официалния сайт на ФИФА.

„Абсолютно! Ако не сега, кога тогава? На големи турнири в последните години достигнехме два пъти полуфинал на световно първенство, веднъж полуфинал на Европейско и също така финал на Европейско. Отборът бе много близо, но му липсваше последната крачка. Тези загуби на последните турнири може да направят отбора по-силен”, допълни германеца на въпрос дали Бундестима разполага с потенциала да спечели световната титла.