Рекордьорът със 150 мача за националния отбор на Германия и бивш селекционер на България Лотар Матеус реагира гневно на слуховете, че се е кандидатирал за наставник на новака във втора Бундеслига Ян Регенсбург.

„Аз лично никога не съм се предлагал на който и да е било отбор. Някои хора отново се опитват да си направят реклама на мой гръб, защото други имена не са толкова атрактивни. Жалко е, че журналистите винаги замесват името ми, за да си направят първите страници”, заяви ядосано Матеус пред „Евроспорт” на въпрос за възможността да поеме Ян Регенсбург. Новакът във Втора Бундеслига продължава да търси заместник на Маркус Вайнциръл, който от следващия сезон ще води елитния Аугсбург.

„Що се отнася до Ян Регенсбург, не е имало запитване от там. Желая на отбора всичко най-хубаво във Втора Бундеслига”, допълни 51-годишният специалист.

Матеус е без работа от септември 2011 година, когато уволнен от поста селекционер на България, след като не можа да класира отбора за Европейското първенство в Полша и Украйна. Преди това той работеше като треньор ва Рапид (Виена), Партизан, Атлетико Паранензе, Залцбург, Макаби (Нетаня) и бе селекционер на Унгария.