Рекордьорът на Бундестима със 150 мача и бивш селекционер на България Лотар Матеус отвърна на подигравките по свой адрес от страна на немската легенда и настоящ президент на Байерн Ули Хьонес.

"Мислех, че се занимава предимно с жени. Изненадан съм, че е станал и специалист по трансферите на Байерн. Очевидно си търси нови полета за изява", коментира Хьонес във връзка с изказване на Матеус, че полският национал и нападател на Борусия (Дортмунд) е сигурно бъдещо попълнение на баварците.

„Имам информацията от вътрешен източник, но не искам да назовавам имена. Излишно е да се приемат нещата толкова лично. Аз лично ще се извиня на Ули, ако Левандовски не премине в Байерн до година и половина. В същото време очаквам и той да ми се извини, ако Левандовски подпише с клуба”, отвърна Матеус, който получил информацията си след победата на Германия срещу Франция (2:1) в контрола, играна в Париж миналата седмица.

Отношенията между Хьонес и Матеус са обтегнати отдавна, а преди време президентът на Байерн заяви, че не би взел Лотар дори да поддържа тревата.

В същото време нападателят на Байерн Марио Гомес призова босовете на Байерн да дадат повече яснота за бъдещия трансфер на Левандовски. „Клубът трябва да каже какво се случва”, категоричен е немският национал.