Бившият капитан на Байерн и германския национален отбор Лотар Матеус смята, че евентуалното завръщане на Юлиан Нагелсман в гранда от Мюнхен би било забележителен ход.

"Не знам дали той е начело в списъка на Байерн, но завръщането му в Мюнхен би било нещо наистина много специално. Нагелсман беше подходящ за поста. Дали ще се завърне, зависи от него. Вероятно има и други имена в списъка на клуба, но беше грешка, че тогава Байерн го пусна", заяви Матеус в своя коментар за Скай ТВ.

Бившият световен шампион с Германия беше начело на българския национален отбор през 2010 и 2011 година.   

"Би било голямо предизвикателство за Юлиан да остави своя отпечатък върху националния отбор. На неговата възраст вероятно би искал да работи всеки ден с клубен тим. Вероятно има оферти от отбори, които проявяват интерес", каза още 63-годишният Лотар Матеус, който е бивш дългогодишен футболист и капитан на "червените" от Мюнхен.

Юлиан Нагелсман, който беше уволнен от ръководството на Байерн преди около 12 месеца, има договор за треньор на Германия до края на Евро 2024. Мястото на 36-годишния Нагелсман в Байерн беше заето от Томас Тухел, който ще се раздели с баварците след края на настоящата кампания.