Големият спор в Байерн за евентуалния трансфер на полския национал и нападател на Борусия (Дортмунд) Роберт Левандовски продължава с пълна сила, съобщава "Билд".

Бившият селекционер на България Лотар Матеус е напълно убеден, че 24-годишният нападател ще облече екипа на баварците до лятото на 2014 година. В същото време президентът на Байерн Ули Хьонес се подигра на рекордьора със 150 мача за Бундестима и го призова да не се бърка в трансферите на клуба.

„Предлагам на Ули Хьонес следния бас пред „Билд” за сумата от 10 000 евро и публично извинение. Ако Левандовски не подпише с Байерн до 31 август 2014 година, ще се извиня и ще платя тази сума по сметката на „Сърце за децата” (б.р. благотворителна организация). Дойде ли обаче Левандовски в Байерн,в което съм убеден, тогава Ули ще плати и ще ми се извини”, заяви 51-годишният Матеус, който имал информацията от свой източник в клуба.

"Мислех, че се занимава предимно с жени. Изненадан съм, че е станал и специалист по трансферите на Байерн. Очевидно си търси нови полета за изява", каза Хьонес след първото изказване на Матеус за трансфер на Левандовски при баварците.

„Аз съм от 33 години в професионалния футбол. Това е моето поле на изява. Ако моята информация не е вярна, защо той не излезе и не каже просто: „Матеус е лошо информиран”. Вместо това той ме напада лично, което е в разрез с етичния кодекс на футбола. Аз не говоря за неговия личен живот. Не искам да влизам в разправия с Байерн. Очаквам с нетърпение да разбера дали Ули ще приеме облога”, допълни бившият селекционер на България.

Въпросът е ако Хьонес не приеме баса дали по този начин няма да признае, че Левандовски ще премине в редиците на Байерн. Договорът на полския нападател с Дортмунд изтича през лятото на 2014 година.