Бившият селекционер на България Лотар Матеус трябва да плати 140 000 евро като бивш собственик на сградата на кметството в германския град Фелберт. Това предложение направи окръжният съд в град Вупертал след проведеното днешно заседание, на което не се яви нито Матеус, нито неговата адвокатка.

Рекордьорът със 150 мача за Бундестима се включва като инвеститор в строежа на сградата на кметството във Фелберт през 1999 година. Постройката се разпростира на 3000 квадратни метра, а 94% от нея са собственост на Матеус, който в продължение на 8 години прибира солиден наем.

През 2007 година Матеус решава да продаде своя дял от кметството на еврейски инвеститор през главата на градската управа. Разбирайки за сделката, общината моментално спира продажбата, като се възползва от своето право на предимство.

Брокерът на купувачите от Израел настоя пред съда във Вупертал да получи комисионна в размер на 177 000 евро, въпреки че Матеус така и не е продал имота.

Процесът срещу бившия селекционер на България ще бъде възобновен на 27 юли, когато се очаква окончателна присъда за Матеус.