Селекционерът на българския национален отбор Лотар Матеус, заяви, че Швейцария е фаворит в европейската квалификация на 26 март в София. В интервю за швейцарското издание “Льо Матен” той говори за треньорския сблъсък с бившия си наставник в Байерн Отмар Хитцфелд.

“Мачът е на живот и смърт, особено за Швейцария. След слабия старт нито ние, нито съперникът, можем да си позволим нова грешка. Напрежението обаче е много по-голямо при гостите, защото неучастие на Евро 2012 за тях ще е голям провал. Швейцария е фаворит, но това не ни пречи да спечелим трите точки. В тази група все още нищо не е окончателно”, заяви Матеус.

“В Германия вече пишат, че едва ли не сблъсъкът е лично между мен и Отмар Хитцфелд. Аз обаче го познавам като треньор, а той мен само като играч на Байерн. Това е моето предимство - надявам се да го изненадам като треньор. Срещата не е между нас двамата, а между България и Швейцария. Хицфелд е един от най-добрите треньори в света. Като бивш учител по математика той рядко греши”, завършва германецът./БЛИЦ