Спортният директор на Байерн Мюнхен Матиас Замер разкритикува футболистите от отбора въпреки домакинската победа над Волфсбург (6:1) в полуфинала за Купата на Германия.

"Ако оставяме толкова много пространства и срещу Барса, както през първото полувреме, ще бъде много трудно. Какво се е променило в сравнение с миналия сезон? Аз съм от този сезон, не знам какво е било миналия сезон. За мен нещата започнаха от лятото, мога да говоря за този период от време", заяви Матиас Замер пред държавната телевизия ARD в коментарното студио след мача срещу „вълците”.

Замер обаче похвали швейцарския национал Джердан Шакири, който направи поредния си силен мач и имаше пряко участие при първите четири попадения на баварците.

"Джердан Шакири е играчът на мача. Ще се опитам да го кажа по-предпазливо: той е футболист от най-висока световна класа. Много сме доволни. Доволен съм от думите на Юп Хайнкес на почивката, той също така направи точните смени. През първата част имахме доста проблеми, когато не играехме с топката", допълни носителят на Златната топка за 1996 година.