Нападателят на Ювентус Алесандро Матри сподели, че не желае „бианконерите” да срещнат Байерн на четвъртфиналите в Шампионската лига.

„Старата госпожа” е с единия крак в следващия етап на турнира, след като победи в първия си осминафинален сблъсък Селтик с 3:0, а реваншът е тази вечер от 21:45 часа в Торино. Байерн също е почти сигурен четвъртфиналист след успеха си при гостуването на Арсенал с 3:1. Реваншът в Мюнхен е на 13 март от 21:45 часа.

"Дано да избегнем Байерн, ако се класираме на четвъртфинал. С Милан искам да играем на по-късен етап от надпреварата. Нашата мечта е да стигнем финала на "Уембли", но основната ни цел е да спечелим Скудетото отново", коментира Матри пред „Кориере дело Спорт”.

"Чувствам, че съм важна част от тима. Мисля, че е по-добре да бъда един от петимата нападатели на Ювентус, отколкото титуляр в някой друг клуб", допълни 28-годишният нападател.

От началото на сезона Матри е играл като титуляр само в 14 от мачовете на италианския шампион и вкарал 8 гола, а е подал за още 2 попадения.