Валенсия разби с 4:0 Интер в мач от "Интернешънъл Чемпиънс Къп", който се игра на стадион „МетЛайф“ в Ню Йорк. Валенсия си осигури мач срещу Евертън в спор за петото място на турнира, който ще се играе на 6-и август. В същия ден Интер ще се изправи срещу Ювентус. Двата отбора ще играят в Маями и ще разпределят последните две места на "Интернешънъл Чемпиънс Къп". На финала ще играят Челси и Реал (Мадрид).

Старши треньорът на Интер Валтер Мацари пое отговорността за разгромната загуба. Спецът все още няма победа в трите двубоя от предсезонната подотовка, след като пое отбора през май.

”Бяхме три пъти по-зле отколкото срещу Челси. Валенсия бяха по-бързи и винаги печелеха първата топка. Вината е моя, защото проведох тежка тренировка в събота, заяви Мацари. - Трябва да вземем решение – дали искаме да се брилянтни в тези приятелски мачове – въпреки че тези са вкарани в турнир, си остават контроли, които да те подготвят за първенството, или искаме да продължим по пътя, по който сме поели и да се надяваме цялата подготовка да ни се отплати, когато започне Серия “А“.