Майката на Давиде Астори се подготвя за първата Коледа без сина си. Капитанът на Фиорентина почина в съня си по-рано през годината, но Анна Астори все още търси отговорите за смъртта на детето си.

Италианският национал се спомина на 4-и март тази година в хотела на Ла Виола преди мача с Удинезе от местното първенство. Той бе само на 31 години, а след серия от тестове пак не се установи защо се е стигнало до трагичния край с живота му.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Имам още две деца и моя отговорност е да бъда силна. На сутринта на 4-и март аз и мъжа ми отидохме да гласуваме, тъй като имаше избори. Когато се събудих обаче се почувствах, както никога досега. Рамената ми бяха парализирани, студено. Моето тяло беше другаде – чувство, което никога досега не бях изпитвала”, сподели госпожа Астори пред италиански медии.

„Все още не знаех какво се е случило, но усещах какво може да стане”.

В даден момент се появиха информации, че сърцето на капитана на „виолетовите” не е издържало и той е получил инфаркт, но тази информация така и не бе потвърдена официално.

„Не искам да виня никого, защото съм сигурна, че никой персонално няма вина. Просто искам да зная защо се стигна дотук. Това е огромна трагедия и знам, че няма да е честно защо да се вини някой. На никого не пожелавам да мине през това. Искам просто всички да се поучат от тази случка и да не се случва повече”, продължи Анна Астори.

„Проверките на италианските атлети са много строги, но явно трябва да бъдат по-добри. Не искам трагедията с Давиде да се повтаря с друг”.

Семейство Астори се подготвя за първата Коледа без Давиде насам, включително неговото детенце Витория, както и съпругата му Франческа.