Майката на Килиан Мбапе Файза Ламари е готова да предприеме съдебни действия срещу вече бившия клуб на сина си ПСЖ, ако парижани не изплатят дължими заплати и бонуси в размер на 100 милиона евро.

"Ако нямаме друг избор, ще има съдебен процес, разбира се. Надявам се, че договорът, подписан преди две години, ще бъде спазен.
 
Но нека да спрем да спекулираме с това какво е казал или не е казал Килиан. Всъщност никой, включително аз и представителите на ПСЖ, не може да каже какво точно се е случило, тъй като всички срещи на Килиан с президента са се състояли на четири очи, с изключение на един път.
 
Случилото се е сравнимо с раздяла между двама души. В такива моменти трябва да решите кой ще получи телевизора, мебелите, колата... Точно това правим. Но нашата задача не е да гледаме назад към миналото, а да оставим нещата да тръгнат по своя си път, за да може Килиан да помни само хубавото от последния си сезон в ПСЖ. Вярвам, че този проблем ще бъде разрешен бързо и няма да очерняме всичко, което преживяхме заедно. Но ако се наложи, ще отнесем спора до съда. Все пак се надяваме, че условията по въпросния договор ще бъдат спазени", коментира Ламари, която е и мениджър на Мбапе пред "Льо Паризиен".

L’Équipe разкрива, че ПСЖ не е плащал заплатата и бонусите на Мбапе от април 2024 г. насам. Френският клуб дължи около 100 млн. евро на нападателя. Сумата не е била преведена през изминалите месеци, като се смята, че е наказателна акция, поради решението на футболиста да си тръгне със свободен трансфер.

Припомняме, че по-рано тази седмица световния шампион с Франция от Мондиала през 2018 година беше най-после представен за ново попълнение на Реал Мадрид. Събитието се случи на клубния стадион на "белия балет" пред над 80 000 души.