Майорка се върна в борбата за третото място в Примера дивисион, след като победи у дома с 3:2 Валенсия в последната среща от 31-ия кръг на испанския шампионат.

Домакините поведеха в резултата с гол още в 6-ата минута на Гонсало Кастро, който с изстрел с левия крак изненада вратаря на "прилепите" Сесар Санчес. В 21-ата минута нападателят Пиер Ачиле Уебо вкара втори гол за домакините след центриране отляво на Кастро.

Майорка имаше добър аванс на почивката, но още в 46-ата минута Валенсия върна едно от попаденията. Сръбският нападател Никола Жигич намери с хубав пас Жорди Алба, който с прецизен удар матира Дуду Ауате и отбеляза първия си гол за тима си.

Гонсало Кастро бе с основна заслуга и за третия гол във вратата на Валенсия, след като центрира остро отляво в 63-ата минута и португалският халф Мануел Фернандеш си отбеляза ефектен автогол - 3:1 за Майорка. Мачът изглеждаше почти решен, но четири минути преди края халфът на Валенсия Пабло Ернандес получи отличен извеждащ пас и намали резултата на 2:3, като върна надеждите на "прилепите", че могат да измъкнат точката.

Минута преди края обаче Мануел Фернандеш получи червен картон за груба игра срещу Адурис от Майорка и Валенсия доигра оставащите минути с човек по-малко. Макар и с 10 души на терена гостите можеха да стигнат до равенството в добавеното време, но резултатът остана непроменен и Майорка се поздрави с много важна победа.

Отборът от Балеарските острови се изравни по точки със Севиля на четвъртото място и намали изоставането си до третия Валенсия на 5 точки./БЛИЦ