Майорка победи с категоричното 4:1 Атлетико (Мадрид) в мач от 27-ия кръг на Примера дивисион. Още в 10-ата минута Виктор Касадесус откри резултата. Нападателят на „червените" преодоля елементарно Луис Переа и Пауло Асунсао, за да матира с нисък удар младия страж - 1:0. В 25-ата минута гостите от Атлетико изравниха след попадение на Диего Форлан.

Само три минути след това домакините от Майорка отново излязоха напред в резултата. Виктор качи топката на главата на Адурис, който отблизо вкара за 2:1.

В 55-ата минута халфът на гостите Раул Гарсиа получи втори жълт и съответно червен картон заради фаул срещу Марио Суарес.

В края на мача Атлетико рухна в защита и регистрира още две попадение във вратата си. Луис Переа си отбеляза автогол в 87-ата минута след корнер, а Матиони вкара прекрасен гол от воле в добавеното време за крайното 4:1 за Майорка.

В друг мач от кръга Малага би Виляреал с 2:0. По този начин тимът сложи край на серията си от три поредни загуби в първенството. И двата гола в мача вкара Набил Баха в 64-ата и 84-ата минута./БЛИЦ