Двубоят започна добре за "кралския клуб", който поведе в 20-ата минута на срещата. Гонзало Игуаин засече с глава центриране отляво на Рафаел ван дер Ваарт и откри резултата в полза на Реал. Радостта на домакините обаче траеше едва 6 минути. Ариц Адурис преодоля добре Мигел Торес и намери по отличен начин Аранго, който с плътен удар по земя изравни резултата. Така завърши и първото полувреме на срещата.

През втората част Реал се впуснаха в атака в търсене на победата. Както става в такива ситуации, именно те допуснаха гол. Играещият под наем от Атлетико Мадрид в Майорка Клебер Сантана преодоля трима противникови играчи и с отличен изстрел даде аванс на гостите в 59-ата минута на срещата.

Реал още повече се амбицираха да търсят гола, но за сметка на това Майорка стигна до трето попадение, с което реши срещата. Алхасан Кейта се подигра с Хави Гарсия и след това заби топката в мрежата на Касияс за 3:1.

Със спечелените три точки Майорка ще се задържи на деветото място в Примера. Реал пък след поредното си слабо представяне постави под въпрос високото си второ място в класирането. /БЛИЦ