Младата звезда на френския шампион Монако Килиан Мбапе е обявил пред клубните шефове, че би приел да премине само в Реал (Мадрид) това лято, твърди „Марка”.

Според испанското издание 18-годишният френски национал ще отхвърли всякакви други предложения и ще остане в клуба от Княжеството. В същото време от „белия балет” дори обмисляли възможността да привлекат Мбапе и да го оставят да играе под наем при „монегаските” още един сезон, за да може той да се развива на спокойствие.

Идеята на „кралския” клуб за преотстъпване на Мбапе обаче ще зависи и от бъдещето на голмайстора Кристиано Роналдо. Ако 32-годишният португалски национал наистина напусне отбора, каквито са слуховете, Мбапе директно ще остане в Реал при положение, че бъде привлечен. Не е изключена възможността двата клуба още от сега да договорят трансфер на нападателя за през лятото на 2018 година.

Монако вече отхвърли оферти от 130 милиона евро за таланта си и не е ясно дали въобще ще се съгласи да го продаде на европейския клубен шампион.