ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

ПСЖ срази преследвача си Ланс с 3:1 на "Парк де Пренс" в мач от 31-ия кръг на френската Лига 1 и се доближава до титлата, след като вече има 9 точки аванс на върха. Килиан Мбапе (31), Витиня (37) и Лионел Меси (40) вкараха головете за парижани, а Пжемислав Франковски (60-дузпа) се разписа за гостите.

Ланс бе по-активен в началото и дори изпълни няколко корнера, а веднъж и Донарума се намеси след удар на Сали Абдул Самед, който обаче в19-ата минута получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Ашраф Хакими и гостите останаха в намален състав. Десет минути след това Люис Опенда излезе сам срещу Джанлуиджи Донарума, който показа добър рефлекс и спаси.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Парижани се възползваха от числения превес на терена в 31-ата минута, когато Витиня намери Килиан Мбапе в наказателното поле, а франзуцинът с удар в долния ляв ъгъл се разписа за 1:0 не без помощта и на страничния стълб. Шест минути по-късно Нуно Мендеш сервира топката на португалския си сънародник Витиня, който с шут от границата на наказателното поле удвои аванса на лидера. В 40-ата минута ПСЖ си реши мача, след като Килиан Мбапе центрира към Лионел Меси, а аржентинецът вкара красив гол в долния ляв ъгъл за 3:0.

След почивката в 58-ата минута Фабиан Руис игра с ръка в наказателното поле и това доведе до дузпа за Ланс. Пжемислав Франковски я изпълни точно за 3:1. До края Ланс опита да намали чрез Франковски, който бе спрян от Донарума в 76-ата минута, а секунди след това Ашраф Хакими стреля право в ръцете на вратаря Брис Самба.

С успеха си парижани събират 72 точки на върха. Ланс остава втори с 63 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК