ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

ПСЖ спечели убедително с 3:0 при визитата си на Олимпик (Марсилия) в голямото дерби на Франция и след 25 кръга дръпна с 8 точки на върха в Лига 1. Килиан Мбапе (25, 55) избухна на два пъти след асистенции на Лионел Меси (29), който пък отбеляза гол номер 700 за клубен отбор след пас на французина. С двете си попадения френският национал се изравни с Единсон Кавани като най-добър реализатор в историята на парижани - с по 200 гола.

Дербито стартира зле за парижани, след като още в 13-ата минута Преснел Кимпембе получи контузия, която го извади от игра, а по-късно той се появи на скамейката с патерици.

Двете големи звезди на гостите смълчаха пълния „Стад Велодром“ още през първото полувреме, когато само в рамките на 4 минути вкараха по един гол и на практика предрешиха мача. В 25-ата минута Меси пое и напредна през центъра, а в същото време Мбапе се измъкне от пазачите си и реализира за 1:0 след паса в коридор на аржентинеца. Три минути след това домакините вкараха топката в мрежата на ПСЖ, но се оказа, че Ерик Бейли е бил в засада голът не бе зачетен.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В 29-ата минута Мбапе върна жеста на Меси със страхотен успореден пас, аржентинецът се протегна и мушна за втори път топката в мрежата зад Пау Лопес. Четири минути след това Нуно Мендзеш намери Лионел Меси с елегантен пас, но той не успя да уцели вратата. В даденото от рефера продължение на първата част Марсилия получи правото да изпълни пряк свободен удар на много добра позиция, но Алексис Санчес не успя да преодолее вратаря Донарума. 

След почивката в 55-ата минута разликата все пак стана класическа. Мбапе получи топката отляво, пусна към Меси, който копна над защитниците и отново намери своя съотборник, а фрацузинът се разписа с диагонален удар.

В 65-ата минута Джанлуиджи Донарума спаси удар с глава на Алексис Санчес. Сеад Колашинац достигна до отбитата топка, но уцели лявата греда на вратата.

Марсилия пропусна златен шанс да отбележи почетен гол в края, когато Витиня стреля от близко разстояние, но Донарума отново се прояви с блестящ рефлекс и спаси.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК