ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

ПСЖ размаза Аячо с 5:0 на „Парк де Пренс“ в мач от 35-ия кръг на Лига 1 и направи решителна крачка към титлата при оставащи три кръга до края на сезона. Фабиан Руис (22) и Ашраф Хакими (33) дадоха комфортен аванс на парижани, а Килиан Мбапе (47, 54) избухна с два гола преди в 73-ата минута Мохамед Юсуф от гостите да си вкара автогол. Двата тима завършиха мача в намалени състави, след като в 77-ата минута Ашраф Хакими от домакините и три минути след това Томас Мангани от гостите бяха изгонени с директни червени картони. 

Голямата новина за домакините бе завръщането на Лионел Меси след изтърпяното наказание и аржентинецът трогна света с нещо специално преди началния съдийски сигнал, но въпреки това бе освиркван от феновете на "Парк де Пренс" при всяко негово докосване в началото.

ПСЖ поведе в 22-ата минута, когато след продължително разиграване Фабиан Руис се озова на стрелкова позиция в наказателното поле и с удар с външен фалц даде аванс на своя тим. В 33-ата минута Хуан Бернат пусна за Килиан Мбапе, той стреля, но бе блокиран, а при добавката Ашраф Хакими не сгреши и на празна врата покачи на 2:0.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В 47-ата минута парижани реализираха и трето попадения. Уго Екитике намери Килиан Мбапе на отлична позиция и той от близка дистанция не сбърка – 3:0. Седем минути след това защитник на Аячо не се справи с изчистването на топката и я предостави на тепсия за Килиан Мбапе, който реализира второто си попадение в срещата. В 73-ата минута Мохамед Юсуф си отбеляза автогол, с което оформи крайното 5:0, а три минути след това Ашраф Хакими получи директен червен картон.

Така парижани събраха 81 точки, на 6 пред втория Ланс три кръга преди края. Аячо отдавна изпадна и е 18-и с едва 23 точки.

ПСЖ - АЯЧО 5:0
1:0 Фабиан Руис (22), 2:0 Ашраф Хакимии (33), 3:0 Килиан Мбапе (47), 4:0 Килиан Мбапе (54), 5:0 Мохамед Юсуф (73-автогол)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!