ПСЖ разби с 3:0 у дома Страсбург в мач от 9-ия кръг на Лига 1. 

Голямата звезда на домакините Килиан Мбапе откри резултата от дузпа в 10-ата минута. Това бе осмо попадение през този сезон в шампионата за нападателя, което го прави едноличен лидер в листата на голмайсторите в първенството.

Две минути по-късно Лебо Мотиба се разписа за гостите, но попадението бе отменено след намесата на ВАР заради засада.

Карлос Солер удвои отблизо в 31-ата минута за парижани след подаване на Мбапе, отбелязвайки първото си попадение през тази компания. Попадението бе потвърдено с ВАР, като първоначално бе отсъдено, че попадението е автогол на Жерзиньо Нямси. 

Джанлуиджи Донарума трябваше да се намесва при удар на Мотиба, докато Брадли Баркола пропусна да вкара за доминиращия тим на ПСЖ, а Мбапе също пропиля шанс да вкара второто си попадение в мача.

Предвид срещата с Милан от Шампионската лига през седмицата второто полувреме домакините намалиха оборотите, а в 77-ата минута Фабиан Руис отбеляза първото си попадение за сезона.

Успехът изведе парижани на първо място в Лига 1, като столичани имат вече актив от 18 точки и изпревариха Монако, който остана със 17 точки, но има и мач по-малко, както и третия Ница, който при успех над Марсилия, ще излезе на върха.