Голмайсторът на ПСЖ Килиан Мбапе е обявил пред шефовете на френския шампион, че следващото лято иска да премине в Реал (Мадрид). Световният шампион с „петлите“ от 2018 година в Русия има твърдото намерение да напусне парижани, въпреки че договорът му с тях е до лятото на 2022 година. Това е и причината те най-вероятно да не рискуват да го изпуснат като свободен агент, както се очаква да се случи с Лионел Меси, който искаше да си тръгне от Барселона и да премине в Манчестър Сити, но заради договора си ще играе на „Камп Ноу“ поне до края на сезона.

Мбапе отдавна е в полезрението на Ливърпул, а и самият той на няколко пъти е признавал колко много се възхищава на германския мениджър Юрген Клоп и мърсисайдци.

Манчестърските Сити и Юнайтед също следят отблизо ситуацията с френския национал, но според известния журналист Хосеп Педерол, който цитира свой източник, близък до футболиста, Мбапе е решил твърдо да заиграе в „белия балет“. Изборът на нападателя бил най-вече заради присъствието на няколко французи в тима, както и фактът, че треньор на "кралете" е неговият сънародник Зинедин Зидан.