ПСЖ победи Рен с 1:0 у дома и се класира за финала на Купата на Франция, където ще срещне Лион на 25 май.

ПСЖ стартира силно срещата и в 12-ата минута Мбапе с дрибъл нахлу в наказателното поле на Рен и стреля под напречната греда, но Стив Манданда спаси. Секунди след това Джанлуиджи Донарума блесна със спасяване след шут на Арно Калимуендо.

В 35-ата минута Адриан Труфер задържа Килиан Мбапе и съдията отсъди пряк свободен удар. След преразглеждане с ВАР се видя, че нарушението е в наказателното поле и се стигна до дузпа. Мбапе се нагърби с изпълнението ѝ в 37-ата минута, но Манданда спаси.

Три минути по-късно голямата звезда на парижани все пак се реваншира за пропуска си и даде аванс на своя тим. Френският нападател получи подаване от Фабиан Руис и стреля неспасяемо от границата на наказателното поле – 1:0.

В 53-ата минута Мбапе се промуши между отбраната на Рен и от добра позиция стреля, но Манданда отрази. Пет минути след това Килиан Мбапе пропусна добра възможност да увеличи аванса на своя тим, като отново Стив Манданда отрази.

След час игра Арно Калимуендо скочи най-високо в наказателното поле на ПСЖ и нанесе добър удар с глава, който премина на сантиметри над напречната греда. В 79-ата минута парижани на свой ред имаха шанс за гол на Манданда спаси хубав удар на Марко Асенсио.