Шампионът ПСЖ разби у дома Метц с 5:0 в мач от последния 38-и кръг във френската Лига 1.

След решението си да остане на "Парк де Пренс" с нов договор до 2025 година Килиан Мбапе (24, 28, 50) избухна с хеттрик, а другите голове бяха дело на Неймар (31) и Анхел ди Мария (67), който изигра последния си двубой с екипа на парижани и след попадението се разплака. Първи го прегърна Неймар, а след това и останалите. Минути след това той бе заменен под бурните аплодисменти на феновете, а играчите на ПСЖ му направиха шпалир на излизане от терена. Трогателното изпращане отприщи сълзите и на съпругата на 34-годишния Ди Мария - Хорхелина Кардосо, която бе в официалната ложа.

Лил и Рен направиха атрактивно равенство 2:2 в дербито на кръга, а Марсилия победи Страсбург с 4:0 и го остави шести, в подножието на местата за участие в Европа.

От своя страна Ланс и Монако завършиха също при 2:2. Със спечелената точка монегаските си гарантираха участие в Шампионска лига през следващия сезон заедно с ПСЖ и Марсилия. Последните два отбора от Лига 1, които ще участват в евротурнирите догодина, са Рен в Лига Европа и Ница в Лига на конференциите.

Изпадащите тимове са Метц и Бордо, докато Сент Етиен завърши 1:1 при визитата си на Нант и ще играе решителен бараж за оставане в Лига 1.

Резултатите от последния 38-и кръг в Лига 1:
Анже – Монпелие 2:0
Брест – Бордо 2:4
Клермон – Олимпик (Лион) 1:2
Ланс – Монако 2:2
Лил – Рен 2:2
Лориен – Троа 1:1
Олимпик (Марсилия) – Страсбург 4:0
Нант – Сент Етиен 1:1
ПСЖ – Метц 5:0
Реймс – Ница 2:3