Килиан Мбапе вкара пет гола на аматьорите от Пеи дьо Касел при победата на ПСЖ със 7:0 в 1/16-финалите за Купата на Франция. Така парижани си осигуриха среща на осминафиналите с големия си съперник Олимпик (Марсилия). 

Мачът снощи се игра на стадиона в Ланс, тъй като съоръжението на скромния тим не отговоря на изискванията. 

Това е първи хеттрик за Мбапе от финала на световното първенство в Катар срещу Аржентина на 18 декември, когато "гаучосите" разплакаха Франция след дузпи и спечелиха титлата. 

Мбапе вече има 196 гола с екипа на ПСЖ и е само на четири от Единсон Кавани. 

Френският национал снощи стана първият в историята на гранда от Париж, отбелязал пет попадения за отбора в официален мач.

Тимът на Пеи дьо Касел играе дивизия Регионал 1 на От-де Франс или шеста дивизия, което само по себе си говори достатъчно за нивото на съпротива, които са способни да окажат на звездния състав на ПСЖ.

"Трябва да уважаваме съперника, който излезе и се опита да отговори на нашето ниво. И ние сме щастливи от това, което се получи на терена. Този мач беше страхотна възможност за тях, но и за нас. Защото ни напомня, че ние също идваме от аматьорския футбол и тази връзка трябва да ни държи здраво стъпили на земята", коментира Мбапе.