ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Френският шампион ПСЖ се спаси в последните секунди за домакински успех над предпоследния Страсбург с 2:1 в мач от 16-ия кръг на Лига 1. Маркиньос (14) даде аванс на домакините и изравни с автогол в 51-ата минута, но Килиан Мбапе (90+6-дузпа) донесе успеха на парижани, които бяха без спечелилия световната титла с Аржентина Лионел Меси. Бразилската звезда Неймар пък си изкара два жълти картона за две минути и в 62-ата минута бе изгонен.

Парижани играеха повече с топката в първите минути, а гостите се бранеха добре и не допускаха голови ситуации пред вратата на Селс. Все пак в 14-ата минута капитанът Маркиньос даде аванс на домакините, разписвайки се с глава след центриране на Неймар от свободен удар. Десет минути след това Мбапе можеше да удвои, но шутира в тялото на вратаря.

До края на полувремето гостите имаха шанс за изравняване, след като Гамейро получи успоредно подаване от крилото и засече, но Донарума показа страхотен рефлекс и спаси вратата си.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Шест минути след почивката Маркиньос опита да пресече центриране отдясно, но за негово нещастие, топката се отклони лошо в крака му и се стигна до автогол за 1:1. Секунди след гола Мбапе беше изведен на чиста позиция, но отново левият му крак изневери и не успя да намери очертанията на вратата.

След час игра Неймар се прояви и глупаво си изкара два жълти картона за две минути, вторият от които за симулация в наказателното поле на гостите. Дори с човек по-малко парижани натиснаха и удар на Мбапе в близкия ъгъл бе спасен.

В добавеното време на срещата Мбапе бе фаулиран в наказателното поле, а Маркиньос вкара втория си гол, който обаче не бе зачетен, тъй като съдията Клеман Тюрпен реши да посочи бялата точка за дузпа. Така в последните секунди потърпевшият Мбапе реализира дузпата и донесе трите точки на домакините.

След успеха си ПСЖ е убедителен лидер с 44 точки и има 8 аванс пред втория Ланс, който е с мач по-малко. Страсбург остава предпоследен с 11 точки.

В друг мач от кръга Олимпик (Лион) спечели с 4:2 при визитата си на Брест и излезе осми с 24 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК