Пари Сен Жермен победи Ланс с 3:1 в среща от третия кръг на френската Лига 1, белязала завръщането на Килиан Мбапе сред титулярите. 

Двубоят започна с битка около централната линия, като с времето домакините от Пари Сен Жермен наложиха преса в половината на съперника, а в 8-ата минута дори нацелиха гредата. Няколко секунди по-късно и Ланс стигна до първото интересно положение като Франковски центрира опасно в наказателното поле на парижани и спечели корнер за своите.

След това мачът продължи с преса от страна на Пари Сен Жермен, докато Ланс тормозеше домакините с високоскоростни контраатаки. При една от тях в 19-ата минута Томасон нанесе рязък удар от границата на наказателното поле след рикошет, но опитът му беше пропилян, след като топката премина високо над напречната греда.

Около половин час след началото гостите от Ланс вдигнаха темпото и опитаха да наложат натиск от своя страна. Това откри празни пространства в тяхната половина и точно в 30-ата минута Мбапе се стрелна в наказателното поле, за да достигне до пас и да нанесе удар по трева по посока на десния ъгъл, като Самба внимаваше и спаси.

Това даде импулс в играта на домакините, които се настаниха трайно пред наказателното поле на Ланс и в рамките на само пет минути изпълниха три корнера. В 37-ата минута дойде и най-чистата възможност, когато Ашраф Хакими получи добър пас в наказателното поле и стреля. Но опитът му отлетя далеч встрани от лявата греда.

Натискът на домакините даде своите плодове секунди преди края на редовното време на първата част. Уарен Заир - Емери плъзна топката към Марко Асенсио  на границата на наказателното поле и той намери лявата страна на вратата за крайното 3:1, с което подпечата първата победа на тима си за сезона.

ПСЖ е на четвърто място в класирането с 5 точки, докато Ланс е близо до изпадащите с едва една.