Френският шампион ПСЖ е заплашен от изваждане от Шампионската лига, а в основата е дълг от 55 милиона евро към бившата звезда на клуба Килиан Мбапе.

Според „Le Monde“, 36 милиона от посочената сума Мбапе е трябвало да поучи през февруари и това е била последната вноска от бонуса при подписването на последния му договор с парижани. Клубът от „Парк де Пренс“ дължи и заплатите на френския национал за април, май и юни, както и допълнителни бонуси за въпросните три месеца.

Френското издание допълва, че 25-годишният футболист е пуснал жалби до Френската футболна лига (LFP) и до УЕФА чрез Френската футболна федерация (FFF).

Именно оплакването до LFP може да има сериозни последствия за ПСЖ, тъй като организацията има силата да наложи трансферна забрана на клуба и да му отнеме лиценза за евроучастие, което автоматично ще доведе до изваждане от Шампионската лига.

„Le Monde“ уточнява, че става дума за европейския лиценз за сезон 2024/25, тъй като за настоящия сезон документът е издаден на база на липсващи финансови задължения към персонала към 28 февруари.

До края на февруари 2025 г. ПСЖ трябва да разреши проблема с Килиан Мбапе, ако иска да няма проблем с лицензирането за Европа.

От клуба твърдят, че не дължат въпросните заплати на футболната звезда и това е уредено в договор от 2023 г., влизащ в сила при напускането на нападателя като свободен агент. Мениджърите на настоящия играч на Реал (Мадрид) контрират, че въпросното споразумение не е ратифициран от тяхна страна.