Килиан Мбапе беше официално представен пред феновете на Реал (Мадрид). 85 000 бяха по трибуните на „Сантяго Бернабеу“. Френският национал беше изведен на терена от своя сънародник и легенда на „белия балет“ Зинедин Зидан.

Счита се, че Зизу има сериозна роля за привличането на Мбапе в Кралския клуб. Той е препоръчал Мбапе на Реал (Мадрид) още през 2012 г. Отдавна се знае, че настоящата звезда на френския футбол от дете е фен на „белия балет“, а в детската му стая е имало плакати на Кристиано Роналдо с екипа на Реал.

На официалното представяне на Килиан Мбапе на „Сантяго Бернабеу“ присъстваха и много бившия футболист на Реал (Мадрид). Сред тях бяха легендите Раул и Пири, както и Сантяго Солари, Алваро Арбелоа.

„Ще опитам да говора на испански. Невероятно е да бъда част от Реал (Мадрид). Дълги години сънувах този момент и съм щастлив, че една мечта стана реалност. Виждам щастието на моето семейство, а майка ми плаче. Сега имам нова мечта: да стана част от историята на най-големия клуб в света. Ще дам живота си за Реал (Мадрид) и неговата емблема“, заяви Мбапе.

„Днес аз съм тук, но утре може да бъде някой от вас. Няма да говоря повече, тъй като ще се разплача. Сега нека всички заедно като едно семейство да извикаме: Едно, две, три, Хала Мадрид“, допълни 25-годишният френски национал.