Барселона се наложи над Райо Валекано с 2:1 като гост на „Вайекас“ в мач от третия кръг в Ла Лига. Домакините поведоха още в 9-ата минута чрез Унай Лопес. Каталунците обаче стигнаха до пълен обрат през второто полувреме, след като Педри възстанови паритета в 60-ата минута, а дебютантът Дани Олмо донесе успеха на Барса с гола си в 82-рата минута.

Каталунците вече са 9 точки, като са единственият отбор с пълен точков актив от началото на сезона в Ла Лига. Райо Валекано пък е на 8-о място във временното класиране с 4 точки.

Двубоят започна с домакински натиск от страна на Райо Валекано. В 7-ата минута Иси Паласон падна в наказателното поле на Барселона, претендирайки за дузпа, каквато не бе отсъдена от Сесар Сото Градо.

В 9-ата минута Райо Валекано успя да поведе, след като Хорхе де Фрутос проби отдясно и сви топката за Унай Лопес, който стреля с първото си докосване и реализира, за да даде аванс на своя тим.

До края на първото полувреме Барселона бе бледа сянка на себе си, а Райо Валекано задържа аванса си.

На старта на втората част Барселона започна много активно. В 54-ата минута Рафиня стреля директно от пряк свободен удар, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата, пазена от Дани Карденас.

В 58-ата минута Дани Олмо получи топката и стреля от средна дистанция, но право в напречната греда.

Барселона успя да изравни резултата, след като Педри комбинира на двойно с Рафиня, след което стреля от точката да изпълнение на дузпа, за да матира Дани Карденас в 60-ата минута.

В 71-вата минута топката стигна до Роберт Левандовски след спасяване на Дани Карденас. Нападателят на Барселона шутира от малък ъгъл и преодоля стража на Райо Валекано. Попадението му обаче не бе зачетено след преразглеждане на ситуацията с ВАР заради нарушение на Жул Кунде в хода на нападението.

Барселона все пак стигна до пълния обрат в 82-рата минута, когато Ламин Ямал  проби отдясно и навллезе в наказателното поле на домакините, след което върна топката назад зад себе си за Дани Олмо. Новото попълнение на каталунците си нагласи топката и с второто си докосване стреля в левия ъгъл на вратата, за да реализира още в дебюта си за Барселона.

В по-ранния мач от кръга Майорка и Севиля завършиха 0:0. И двата отбора продължават без победа от началото на сезона в Ла Лига. Гостите завършиха двубоя с 10 души след червен картон на Саул Нигес минута преди края.

Двата отбора имат по 2 точки и делят 13-14-о място в класирането преди изиграването на другите мачове от кръга.