Играчите на Херта ще поделят премия от 1 милион евро, ако тази вечер победят Борусия (Дортмунд) и се класират на финала за Купата на Германия, информира „Билд“.

Бонусът е изключително висок, тъй като клубната управа иска да стимулира играчите да изпълнят мечтата на феновете на отбора, които мечтаят да видят столичния отбор на финала на 21 май в Берлин.

Херта не е играл финал за Купата на Германия от 1979 г., когато губи с 0:1 от Фортуна (Дюселдорф) в Хановер. През 1993 г. до спор за трофея изненадващо стига аматьорският втори тим на берлинчани, който по време играе в трета дивизия. На финала аматьорите губят от Байер (Леверкузен) с 0:1 с гол на Улф Кирстен.

“Участието на финала е мечтата на цял Берлин. Всички в града искат да се класираме. Огромната премия е само за играчите. Аз имам клауза в договора си и за класиране на финала ще взема 10 000 евро. Аз приемам бонуси само за свършена работа. Не искам обаче да говоря за това, тъй като съм суеверен и смятам, че предварителните приказки може да предизвикат съдбата“, заяви треньорът на Херта Пал Дардай.

Както е известно, победителят от мача между Херта и Борусия (Дортмунд), който е тази вечер от 21:30 часа на „Олимпиащадион“ в Берлин, ще се изправи на финала на 21 май срещу Байерн. Баварците вчера елиминираха Вердер след 2:0.